Atomslagstyrken


Skal vi vædde, John?

Efter Apple endelig har annonceret deres kommende iPhone-telefon, er Danmarks mest selvglade verdens førende teleanalytiker dog skeptisk:

Ikke imponeret
I-Phone har musik, telefononi, netadgang og alt det andet, som moderne mobiltelefoner er proppet med. Men der skal mere til at mener teleanalytiker John Strand. Han er ikke imponeret.

– Det er en telefon med gammel teknologi til en meget høj pris, siger han til DR Nyheder.

– Når jeg kigger på markedet, så kan jeg se, at der er konkurrenter, som har produkter til billigere priser, som kan langt mere, fortsætter han.
(DR Nyheder 10-01-07 – læs hele artiklen)

Jeg er ikke enig med John Strand. Jeg mener ikke, at det afgørende for et produkts success, om det anvender den nyeste teknologi, men om det anvender teknologien på en måde, der tiltaler brugerne.

Apples iPod er et fremragende eksempel: iPods har aldrig brugt den nyeste teknologi, men til gengæld er de nemme at bruge (både i sig selv og sammen med en computer), de har de nødvendige features, men er ikke overlæssede med avancerede funktioner, og – ikke mindst – de er lækkert designede. Udseende er ikke alt, men det tæller også, og det var Apple de første, der tog alvorligt, og mange – heriblandt mig – vil påstå, at de stadig er milevidt foran konkurrenterne med hensyn til design.

Så når det kommer til stykket, vil jeg vædde indtil flere gode øl på, at John Strand igen for første gang tager fejl, og Apples iPhone bliver en stor success, og at det bliver umuligt at få fat i én, fordi alle andre (end måske lige John Strand) også vil have én.

Men døm selv: www.apple.com/iphone


Iphone

PS: DR’s nyhedsredaktion burde opdatere deres stavekontrol og erstatte I-Phone, I-Pod og I-tunes med iPhone, iPod og iTunes.

Comments are closed.